Když na svatbě prší…svatební fotograf do deště se hodí.

Každá nevěsta si pro ideální svatební den představí slunečné počasí, letní teploty a krásné svatební fotky. Jenže vždy je potřeba při plánování svatby zvážit i mokrou variantu svatby. Není to úplně pravidlo, ale čím více deštníku máte na svatbu připraveno, tím větší je pravděpodobnost, že pršet nebude.

Pokud se stane, že venku prší a vy moc chcete svatební fotku, nemám s tím jako svatební fotograf problém. Dokonce některé nevěsty při objednávání svatby chtějí fotku ode mě v dešti. Za tu dobu, co fotím, jsem zjistil, že je mnoho verzí deště, a tak pokaždé vznikne jiný typ fotografie a svatební šaty nasají jiné množství vody.

Většinu technik při focení v dešti jsem se naučil neustálým opakovním a trénováním. A právě zkušenosti mě dovedly ke hře s deštěm a světlem. Na focení stačí někdy i 2 minuty. Tyhle věci se nenaučíte na kurzech, ale jen zkušeností. Fotokurzy ukáží cestu, jsou velmi důležité, ale neudělají z vás hned fotografa. Na to je potřeba čas, trénování, technika, správné oko, správné světlo a nakonec cit v komunikaci s lidmi. Ne každý chce jít do deště a bláta. :)

Výsledky ovšem stojí za to, co vy na to?